sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Sitruunapiirakkaa matkakuumeeseen


Kun räntä ja loskalumi kastelevat kengät, ei paljon naurata. Ei oikeastaan ollenkaan. Silloin kaipaisi varpaidensa alle kuumaa rantahiekkaa ja toiseen käteen kylmän mojiton. Lievitän usein matkakuumetta katselemalla vanhoja lomakuvia. Albumin puolivälissä tuntuu usein jo siltä kuin eläisi reissua uudelleen.

Olimme muutama vuosi sitten kuukauden Floridassa, jonka ihaninta antia oli ajomatka osavaltion eteläpisteeseen, Key Westiin. Rennon kaupungin makuihin kuului key lime pie, tietynlainen sitruunapiirakka. Tein siitä nyt kaukokaipuussani kotona omanlaisen version, joka onnistui aika kehnosti. Kermavaahto oli onneksi hyvää.

 




Sitruunapiirakan ohje

Pohjan ohjeena käytin Chocochilin vadelmapiirakan pohjaa.

Piirakan täytteeseen tulee neljä sitruuna-Yosaa. Sekoitin jogurttien joukkoon 1 ruokalusikallisen perunajauhoa sekä 4 ruokalusikallista hyytelösokeria. Lisäksi puristin täytteen sekaan vielä yhden sitruunan mehun. Myös lime käy sitruunan sijasta.

Pohjaa paistoin ensin 200 asteessa uunissa 5 minuuttia, jonka jälkeen lisäsin päälle täytteen. Sen jälkeen piirakka oli uunissa vielä noin 15 minuuttia. Kun piirakka oli uunissa, vatkasin sen kanssa tarjottavaksi Soyatoon kookossoijakermavaahtoa




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti