perjantai 12. joulukuuta 2014

Kohti joulua

Tip, tap. Sanomalehti ja pukkikiiltokuvat koristavat joulukortteja.
Joulukuu alkoi hyhmäisessä hämärässä. Onneksi räntäsateen voi teljetä ulos, panna glögipannun tulille ja kohdistaa ajatukset jouluun. Minun jouluni alkaa korttien askartelusta ja maustehyllyn perkaamisesta. 

Jäikö viime vuodesta neilikkaa ja kanelitankoja? Entä pitääkö ostaa kartonkia ja kimalleliimaa? 

Joulukuun ensimmäisellä viikolla postitin joulukortteja ja näpersin sanomalehdestä ja sammalesta metsäisen kranssin. Tyhjensin myös jääkaappia ja tein keitin sukulaisilta syksyllä saaduista maa-artisokista sopan. Tästä on hyvä jatkaa.

Muhkuraisten sokkien kuoriminen riipii hermoja, mutta maku palkitsee.

Pehmeä sokkasoppa

maa-artisokkia
1 iso peruna
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
öljyä paistamiseen
vettä
1 kasvisliemikuutio
2 dl kaurakermaa


Kuori ja paloittele artisokat, perunat ja sipuli. Pilko sipuli ja kuori valkosipuli. Kuullota ensin kattilassa öljyssä valkosipulia ja sipulia, lisää joukkoon peruna ja artisokat. Pyörittele hetki öljyssä. Murenna kattilaan kasvisliemikuutio. Kaada päälle vettä niin, että juurekset nippa nappa peittyvät. Anna kiehua pehmeiksi ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää samalla sopan sekaan kaurakerma.
Artisokka irti!

Sammalkranssin ainekset löytyivät metsästä ja paperinkeräyspussista.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti