Tip, tap. Sanomalehti ja pukkikiiltokuvat koristavat joulukortteja. |
Joulukuu alkoi hyhmäisessä hämärässä.
Onneksi räntäsateen voi teljetä ulos, panna glögipannun tulille
ja kohdistaa ajatukset jouluun. Minun jouluni alkaa korttien
askartelusta ja maustehyllyn perkaamisesta.
Jäikö viime vuodesta
neilikkaa ja kanelitankoja? Entä pitääkö ostaa kartonkia ja
kimalleliimaa?
Joulukuun ensimmäisellä viikolla postitin
joulukortteja ja näpersin sanomalehdestä ja sammalesta metsäisen
kranssin. Tyhjensin myös jääkaappia ja tein keitin sukulaisilta
syksyllä saaduista maa-artisokista sopan. Tästä on hyvä jatkaa.
Muhkuraisten sokkien kuoriminen riipii hermoja, mutta maku palkitsee. |
Pehmeä sokkasoppa
maa-artisokkia
1 iso peruna
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
öljyä paistamiseen
vettä
1 kasvisliemikuutio
2 dl kaurakermaa
Kuori ja paloittele artisokat, perunat
ja sipuli. Pilko sipuli ja kuori valkosipuli. Kuullota ensin
kattilassa öljyssä valkosipulia ja sipulia, lisää joukkoon peruna
ja artisokat. Pyörittele hetki öljyssä. Murenna kattilaan
kasvisliemikuutio. Kaada päälle vettä niin, että juurekset nippa
nappa peittyvät. Anna kiehua pehmeiksi ja soseuta
sauvasekoittimella. Lisää samalla sopan sekaan kaurakerma.
Artisokka irti! |
Sammalkranssin ainekset löytyivät metsästä ja paperinkeräyspussista. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti